NyhederVinene fra Piemonte

Vinene fra Piemonte på verdensturné i 2017

Selvom Piemonte med vine som barolo, barbarbaresco og moscato for længst er kendt verden over, så stopper det ikke der. I 2017 tager Region Piemonte sammen med alle regionens vinproducenter på en verdensturne for at dels at øge folks kendskab til vinene fra Piemonte og ikke mindst for at give folk mulighed for at smage regionens vine.

Hvilke byer der får besøg er endnu ikke fuld offentliggjort, men byer som Bordeaux, London, Hong Kong er blevet nævnt, ligesom der også planlægges besøg i lande som Kina og Korea, hvor interessen for vinene fra Piemonte er stigende.

Formålet med  turen er primært at øge  forbrugernes kendskab til vinene fra Piemonte. En vigtig del af dette budskab er formidlingen af dels den historiske baggrund for vinfremstilling i Piemonte og dels den mangfoldighed som Piemontes vinene udgør. Her er plads til at både store og små vinproducenter markedsfører sig selv, samtidig med at man sammen fremstår som en region.

At vinene fra Piemonte er vigtige for både Italien og regionen ses i at vinmarkerne i Piemonte udgør cirka 7% af de italienske vinmarker og at der er er cirka 18.000 vingårde i Piemonte. Vel og mærke på et landområde som har nogenlunde samme størrelse som Danmark. Der eksporteres vin fra Piemonte til en værdi af cirka 7,5 milliarder kroner om året. 70 procent af eksporten går til andre EU-lande og de resterende 30% til resten af verden.

Vinen er ikke kun en økonomisk faktor i forhold til vinsalg, men tiltrækker også turister til området fra hele verden. Efter at Langhe-Roero blev en del af UNESCOs verdenskulturarv regner man med at området besøges af mere end 1,6 millioner mennesker hvert år. Halvdelen af disse kommer fra udlandet.

Selv om mange således gæster Piemonte for at smage på områdets vine – så vil regionen i 2017 forsøge at nå ud til en bredere kreds af vinelskere verden over.  Er det ikke lidt “når bjerget ikke kommer til Muhammed, må Muhammed komme til bjerget”?

Henrik Koudahl

Jeg er vinfreak med stor interesse for vinene fra Piemonte. På denne blog tager jeg dig med rundt i mit Piemonte. Primært vil fokus på bloggen være vin og mad i Piemonte. Piemonte er meget mere end kulinariske oplevelser, så jeg vil også dele mine oplevelser med de mange seværdigheder som Piemonte byder på.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button