Om Piemonte Wine Club

Målt på mængde er Italien ikke bare verdens største vinproducent men også det land i verden, som har flest forskellige typer vin. Italiensk vin oser af historie og traditioner og, selv med et par bump på vejen, har de italienske vine et godt omdømme over hele verden. Det er ikke mindst takket været  de to regioner Piemonte og Toscana, som er de store lokomotiver med vine som eksempelvis Barolo, Barbaresco og Brunello.

Min egen interesse for vin stammer fra mine forældre. Når der var vin på bordet, var det ofte de franske vine som dominerede. Interessen for de italienske vine blev først for alvor grundlagt i min studietid. Roald Als og Carlo Merollis bog ”Kvinderne ud af køkkenet” var nærmest kult på den tid og inspirerede til mange aftner med hjemmelavet pasta, Barolo og computerspil. Dengang i slutningen af 80’erne var COOP også en stor spiller på det danske vinmarked, så det var ofte Barolo fra Fontanafredda, der fandt vej til bordet. Det var først da noget familie flyttede til Italien, at den italienske vinverden for alvor åbnede sig.

Det lå ikke i kortene, at jeg skulle blive interesseret i vin i et større omfang. I starten var det mere et spørgsmål om hvor vidt en vin smagte godt eller ej. Kun langsomt udviklede jeg en fornemmelse for forskelligheden i vinenes bouquet og smag. Det er ofte en aha-oplevelse med enten en bestemt vin eller vingård, som gør, at man ønsker at vide mere om, hvorfor en vin adskiller sig fra andre vine? Hvorfor er der så stor forskel på vine selv om der kun er få km mellem de steder, hvor en vin er dyrket og produceret? Hvorfor er der ofte så stor forskel mellem de enkelte årgange? Og ikke mindst hvad ser min kone i hvidvine, som jeg ikke gør?

Jeg har haft mange aha-oplevelser med italienske vine og lige så vigtigt med mange vinproducenter. Piemonte har dog en særlig plads i mit hjerte. Jeg overraskes til stadighed over den mangfoldighed, som Piemonte byder på i forhold til vin, mad og ikke mindst seværdigheder. På min blog Piemonte Wine Club vil jeg tage dig med rundt på en rejse i det Piemonte, som jeg er så forelsket i.

God læselyst!
Henrik Koudahl

Booking.com
Back to top button