Nyheder

Michelinguiden 2017 for Piemonte

Piemonte er et slaraffenland når det kommer til de små familiedrevne trattoria’er og osteria’er. Her kan du, i en ganske uformel og afslappet atmosfære, smage på det autentiske piemontesiske køkken. Selv om en ny generation af unge og ambitiøse kokke er kommet frem i de seneste år, så kan du stadigvæk opleve mange spisesteder, hvor det er ”mutter” der står i køkkenet.  På trattoria’er og osteria’er tilbydes der ofte faste menuer til en lav pris – specielt hvis man ser på både kvaliteten og mængden af den mad, der serveres.

Når det kommer til egentlige gourmetrestauranter så er Piemonte også fremme i skoene. Ligesom flere kokke fra Piemonte rejser ud i verden for at få nye impulser, så har kokke fra hele verden i de sidste par årtier også fået øjnene op for Piemonte. Resultatet er kokke, som genopfinder de traditionelle piemontesiske retter og gør dem til deres egne dybt inspireret af deres personlige erfaringer hentet fra hele verden.

Prisen for at gå på Michelin restaurant i Piemonte er sammenlignet med danske forhold ofte i en hel anden prisklasse. Heldigvis til den positive side. I Piemonte er det muligt uden større besvær at finde  Michelin restauranter, hvor prisen for en menu starter omkring de 50 €. Dertil kommer at prisen på vinene typisk er væsentligt lavere end på danske restauranter. Eksempelvis har jeg set Barolo fra Roberto Voerzio, hvor prisen på restauranten var knap 200 kr. under detailprisen i Danmark. Eller senest  en Langhe Sauvignon – Alteni di Brassica – fra Gaja, hvor restaurantens pris er 810 kr og hvor detailprisen i en dansk vinhandel er 899 kr. (Gad vide om man kan købe vin ved restauranternes bagdør?).

Michelin har i guiden for 2017 givet stjerner til 39 restauranter i Piemonte. Piemonte er således den region i Italien, som har næstflest restauranter med i Michelinguiden 2017. Nedenfor finder du en oversigt over samtlige de 39 restauranter. Besøg restauranternes egne hjemmesider ved at klikke på deres navne.

Restauranter med 3 stjerner:

Restauranter med 2 stjerner:

Restauranter med 1 stjerne

Oversigt over beliggenheden af restauranter  i Piemonte med stjerner i Michelinguiden 2017.

Henrik Koudahl

Jeg er vinfreak med stor interesse for vinene fra Piemonte. På denne blog tager jeg dig med rundt i mit Piemonte. Primært vil fokus på bloggen være vin og mad i Piemonte. Piemonte er meget mere end kulinariske oplevelser, så jeg vil også dele mine oplevelser med de mange seværdigheder som Piemonte byder på.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button