Seværdigheder

Turen går til Grotta del Caudano

Når temperaturen sniger sig op over de 40 grader er det ikke altid vinene, som har førsteprioritet. Mange vælger at søge ”ly” i bjergene og nogle få gjorde som os – søgte ly under jorden. Som en kærkommen pause fra varmen valgte vi at tage på en udflugt til Grotta del Caudano.

Grotta del Caudano ligger i dalen Val Maudagna lige syd for Mondovi. Grotten Grotta del Caudano blev fundet af et hold arbejdere i december 1898, som arbejdede på et vandreservoir til vandkraftværket i Frabosa Sottana. Lyden af rindende vand og nysgerrighed førte dem under jorden, hvor de opdagede en underjordisk flod flere hundrede meter nede.

Opdagelse af grotten førte til talrige ekspeditioner for at udforske dens omfang. Grotta del Caudano hører med sine 3200 meter lange gange til blandt de største i Italien. Grotten som har været mødested for to underjordiske floder, har fire niveauer. Det niveau som der er mulighed for at besøge er det andet niveau og ligger i en højde af 780 meter over havets overflade.

Navnet Caudano stammer fra det piemontesisk ord ”caud”, som betyder varmt. Et navn grotten har fået fordi temperaturen i grotten hele året ligger konstant på cirka 10 grader. Besøget i Grotta del Caudano var en spændende og fascinerende oplevelse med en guide, som gerne fortalte på både italiensk og engelsk. Fascinerende som naturen over mange tusinde år har skabt skulpturer i utallige former, genererer spektakulære spil af farver og nuancer.

Turen som foregår med guide er 900 meter lang og tager cirka 70 minutter. Gummisko og en let trøje anbefales. dende vand og nysgerrighed førte dem under jorden, hvor de opdagede en underjordisk flod flere hundrede meter nede.

Åbningstider:
Hele året ved forudbestilling.
I  juli måned er der åbent i weekenden.
Fra 1. august til 21. august er der åbent hver dag.
Fra 22. august til 30. september er der kun åbent i weekenderne.

Turen som er guidede starter klokken 10:30, 14:30, 16:00 og 17:30. Mød op senest 15 minutter før turen starter.

Priser:
Voksne: 7 €
Børn (0 – 9 år) 4 €

Adresse:
Grotta del Caudano
Via Mondolè
12083 Frabosa Sottana, Cúneo,

 Bemærk skiltningen er ikke tydeligt. Stop når du kommer til flagene der markerer “Mondolè Park”.

Henrik Koudahl

Jeg er vinfreak med stor interesse for vinene fra Piemonte. På denne blog tager jeg dig med rundt i mit Piemonte. Primært vil fokus på bloggen være vin og mad i Piemonte. Piemonte er meget mere end kulinariske oplevelser, så jeg vil også dele mine oplevelser med de mange seværdigheder som Piemonte byder på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button