Seværdigheder

Italiens nationale bilmuseum i Torino

Italien er kendt for sine biler og ikke mindst et karakteristisk og ofte sofistikeret design, der afspejler italienernes ægte kærlighed til deres biler. Hvem har ikke hørt om de mest berømte italienske bilmærker som f.eks. Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Lancia, Maserati og Lamborghini.

Den italienske bilindustri har historisk altid haft en tæt tilknytning til Torino ikke mindst med Fiat og Lancia i spidsen. Det er derfor meget naturligt at Italiens nationale bilmuseum ligger i Torino. Med over 200 biler fordelt på 80 forskellige bilmærker fortælles dels historien om bilens udvikling som transportmiddel og dels skildres de epokegørende forandringer, som bilen har betydet samfundet og den måde vi lever på i dag.

Der er tale om et bilmuseum, som absolut kan anbefales alle bilentusiaster at besøge. Museet blev oprindeligt grundlagt allerede i 1932, men det var først i 1960 at det for alvor tog fart. I dag fremstår Torinos bilmuseum som et tiptop moderne museum, hvor alverdens teknik bruges til at fortælle om bilerne og deres historie.

Blandt bilmuseets sjældne perler kan du blandt andet se Virginio Bordinos dampbil fra 1854, den første Benz model fra 1893 eller hvad med den første personbil som kørte rundt i Italien en Peugeot Mod. Type 3, som blev leveret fra Frankrig i 1893? Er du mere til nyere klassiske biler så finder du et imponerende udvalg indenfor alle de klassiske bilmærker.

Åbningstider:
Mandag: kl. 10 – 14
Tirsdag:  kl. 14 – 17
Onsdag, torsdag og søndag: kl. 10 – 19
Fredag og lørdag: kl. 10 – 21

Priser:
Voksne: 12 €
Børn: 2,50 €

Adressen:
Museo Nazionale dell’Automobile, Corso Unità d’Italia 40, 10126 Torino (se kort nedenfor)

Henrik Koudahl

Jeg er vinfreak med stor interesse for vinene fra Piemonte. På denne blog tager jeg dig med rundt i mit Piemonte. Primært vil fokus på bloggen være vin og mad i Piemonte. Piemonte er meget mere end kulinariske oplevelser, så jeg vil også dele mine oplevelser med de mange seværdigheder som Piemonte byder på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button