Home / Nyheder / Asti Secco kan snart ramme vinhylderne
Asti Secco
En tør Asti kan snart være en virkelighed

Asti Secco kan snart ramme vinhylderne

Asti Secco, en ny dreng – eller rettere vin – i klassen har anmeldt sin ankomst. Et forslag om indførelsen af en ny appellation Asti Secco (secco betyder tør på italiensk) er lige nu under behandling i Italien. Appellationen vil gøre det muligt at fremstille en tør vin af Moscato druer dyrket i Asti-provinsen i Piemonte.

Traditionelt forbindes Moscato d’Asti med en sød og let mousserende vin med et lavt alkoholindhold. Hvis appellationen Asti Secco endelig godkendes, vil de nye regler tillade vinproducenterne at lave en tør version af Moscato d’Asti. Der er således tale om en meget markant ændring i forhold til forbrugernes opfattelse af hvad Moscato d’Asti er i dag.

Ikke alle er lige tilfredse med forsøget på at introducere en Asti Secco. Ikke uventet er det primært de vinproducenter som fremstiller Prosecco, der klager mest over forslaget om at tillade en Asti Secco. Kritikken går hovedsageligt på navneligheden mellem Asti Secco og Prosecco, hvor producenterne hævder at navneligheden vil forvirre forbrugerne.

Det er endnu ikke besluttet hvilke retningslinjer der skal gælde for brugen af den nye appellation. For at undgå navneforvirring i forhold til Prosecco er et af forslagene at Asti og Secco adskilles af appellationens betegnelse. Nuvel det vil se pænt ud på papiret, men mon ikke vinen i folkemunde hurtigt bare vil blive kaldt Asti Secco. I forhold til forbrugerne ser jeg faktisk en lige så stor risiko for at de ikke kan adskille en tradionel Moscato ’d Asti for den nye tørre version. og at man således i et vist omfang vil konkurrrere mod sig selv

Går godkendelsen igennem uden problemer vil det i princippet allerede fra sommermånederne være muligt at støde på en Asti Secco på din vinhandlers hylde. Så må tiden vise om Asti Secco har en større fremtid hos forbrugerne.

About Henrik Koudahl

Jeg er vinfreak med stor interesse for vinene fra Piemonte. På denne blog tager jeg dig med rundt i mit Piemonte. Primært vil fokus på bloggen være vin og mad i Piemonte. Piemonte er meget mere end kulinariske oplevelser, så jeg vil også dele mine oplevelser med de mange seværdigheder som Piemonte byder på.

Check Also

Michelin har i 2017 givet stjerner til en række restauranter i Piemonte

Michelinguiden 2017 for Piemonte

Piemonte er et slaraffenland når det kommer til de små familiedrevne trattoria’er og osteria’er. Her …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *